Dodatkowe zamkniecie Wine-Fresh
Jak przechowywac otwarte butelki z winem i winem musujacym - wino i wino musujace pozostaja swieze i smaczne
W magazynie
Kazdy milosnik wina wie, ze po otwarciu wino traci jakosc juz po kilku godzinach. Jest to spowodowane dzialaniem tlenu atmosferycznego (utlenianie), który to proces prowadzi do pogorszenia jakosci win. Rozwiazanie: konserwator Wine-Fresh. Sluzy do usuwania powietrza z otwartych butelek i w ten sposób latwo tworzy próznie o dzialaniu konserwujacym. Oczywiscie system Wine-Fresh nadaje sie równiez do wszystkich innych butelek niegazowanych. Konserwator Champagne-Fresh jest idealnym zamknieciem dla otwartych butelek wina musujacego. W przeciwienstwie do Wine-Fresh, dziala on na zasadzie nadcisnienia. Do butelki wpompowuje sie powietrze, aby wytworzone przeciwcisnienie uniemozliwilo wydostanie sie kwasu weglowego. Pomiedzy powierzchnia wina musujacego a powietrzem tworzy sie cienka warstwa kwasu weglowego, która zapobiega kontaktowi z powietrzem i w ten sposób dziala konserwujaco. Zapewnia pelna radosc z uzytkowania az do ostatniej kropli. Nie zapomnij o tych wyjatkowych systemach konserwujacych, które utrzymuja swiezosc wina i wina musujacego przez wiele tygodni.